Kas tõesti auk ületunni kinnimaksmisest pääsemiseks?

• Urmas
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
19 years 3 months ago #26440 by Urmas
Firmas nimelt summeeritud tööaeg. Nüüd plaanitakse teha 3 kuuline tööaja arvestustsükel, et kui esimene kuu tekivad ületunnid siis järgmisel kahel kuul saab anda ületundide asemel vabad päevad. Kas nii tõesti võib ja kas siis peaks töögraafik esitatama mulle 3 kuu lõikes ette? Ei palga ega ka töö ja puhkeaja seadustest ma midagi sellis ei suuda välja lugeda.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• to Urmas
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
19 years 3 months ago #26441 by to Urmas
Kõik on õige nii nagu kirjutad.Kokkuleppe küsimus kas ületunnid kompenseeritakse rahas või antakse vaba aeg.
Tööandja võib aga ei pea töögraafikut esitama 3 kuu lõikes ette, kohustus on esitada vähemalt iga arvestusperioodi või kalendrikuu kohta teatades ette vähemalt 5 päeva. Sinu poolt nimetatud seadustes on see kirjas: TPS § 14,15 ja PaS § 14

• Urmas
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
19 years 3 months ago #26444 by Urmas
Kokkuleppe küsimus - kas siin on mõeldud nii, et kui mina soovin kompensatsiooni rahas ja firma tahab anda hiljem vaba aega, siis on mul võimalik ületunnist keelduda?

• ei ole auk
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
19 years 3 months ago #26486 by ei ole auk
ületunnid sel juhul selguvad alles 3 kuu lõppedes, mitte peale esimest ega teist kuud, sest summeeritud aja mõte selles ongi, et oleks paindlikum, et võid üks kuu nt töötada 180 tundi ja siis teine kuu selle eest vähem. Ja kui kolme kuu lõppedes ikkagi jääb ületunde, siis tuleb need loomulikult kompenseerida.