puhkus
- Lilly
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 3 months ago #26442
by Lilly
puhkus was created by Lilly
Läksin tööle 18.11.2003. Leping aga tehti alles 01.01.2004.Aastal 2004 puhkasin 14 päeva.Aastal 2005 puhkasin 28 päeva.Kas ja kui palju on mul veel puhkust saada praeguse seisuga.Kunagi pole veel makstud puhkuse tasu vastavalt seadusele(enne puhkusele jäämist).Ette tänades.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- to Lilly
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 3 months ago #26443
by to Lilly
Replied by to Lilly on topic puhkus
21 päeva
- Maie
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 3 months ago #26449
by Maie
Replied by Maie on topic puhkus
Puhkusearv. algab ilmselt sellest kuupäevast millal tööleping sõlmiti,tähendab
01.01.2004 - 01.07.2004 s.o. 14 pv.
02.07.2004 - 02.07.2005 s.o 28 pv.
03.07.2005 - 11.02.2006 s.o 16,31 pv (6*2,33), kui aga alustada arvestamist tööle asumise päevast,milles ma kahtlen,et nii arvestatakse,tuleks muidugi rohkem.
01.01.2004 - 01.07.2004 s.o. 14 pv.
02.07.2004 - 02.07.2005 s.o 28 pv.
03.07.2005 - 11.02.2006 s.o 16,31 pv (6*2,33), kui aga alustada arvestamist tööle asumise päevast,milles ma kahtlen,et nii arvestatakse,tuleks muidugi rohkem.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 3 months ago #26451
by imelik
Replied by imelik on topic puhkus
Tötaja puhkuse arvestus hakkab ikka tööle lubamise päevast mitte sellest päevast millal sõlmiti tööleping.
Minu arvutus näitab ka, et 21 päeva on käesoleval hetkel saamata.
TÖÖLEPINGU SEADUS
§28. Töölepingu vorm
(2) Tegelikult tööle lubamine tööandja poolt on võrdsustatud töölepingu sõlmimisega, sõltumata töölepingu vormistamisest. Sel juhul vormistatakse tööleping kirjalikult tingimustel, mida tegelikult kohaldati. Kui tegelikud tingimused olid töötaja jaoks halvemad seaduses, haldusaktis või kollektiivlepingus ettenähtust, kohaldatakse vastavat seadust, haldusakti või kollektiivlepingut.
(3) Töölepingu vormistamata jätmine või nõuetevastase vormistamise eest kannab tööandja haldusvastutust.
Puhkuseseadus
§3. Puhkuse andmine tööaasta eest
...Tööaasta on aeg, mis algab selle tööandja juures tööle asumise päevast ja kestab järgmise aasta sama päevani....
Minu arvutus näitab ka, et 21 päeva on käesoleval hetkel saamata.
TÖÖLEPINGU SEADUS
§28. Töölepingu vorm
(2) Tegelikult tööle lubamine tööandja poolt on võrdsustatud töölepingu sõlmimisega, sõltumata töölepingu vormistamisest. Sel juhul vormistatakse tööleping kirjalikult tingimustel, mida tegelikult kohaldati. Kui tegelikud tingimused olid töötaja jaoks halvemad seaduses, haldusaktis või kollektiivlepingus ettenähtust, kohaldatakse vastavat seadust, haldusakti või kollektiivlepingut.
(3) Töölepingu vormistamata jätmine või nõuetevastase vormistamise eest kannab tööandja haldusvastutust.
Puhkuseseadus
§3. Puhkuse andmine tööaasta eest
...Tööaasta on aeg, mis algab selle tööandja juures tööle asumise päevast ja kestab järgmise aasta sama päevani....
- Maie
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 3 months ago #26453
by Maie
Replied by Maie on topic puhkus
Mul ei ole plaaniski vastu vaielda,aga tegelik elu näitab ikka nii,et võetakse aluseks tööleping.
Tööle asumise päeva aluseks võttes muidugi 21 pv.Jõudu!
Tööle asumise päeva aluseks võttes muidugi 21 pv.Jõudu!
- muna
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 3 months ago #26474
by muna
Replied by muna on topic puhkus
õige