Pirjo
- töövõtuleping+tööleping
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 month ago #27327
by töövõtuleping+tööleping
Pirjo was created by töövõtuleping+tööleping
Olen kuulnud väidet, et kui töötaja töötab töölepinguga, siis sama tööandja juures ei tohi enam töövõtulepingut lisaks teha. Kas see on õige ja millele see väide tugineb või mis see põhjus on?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Evi
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 month ago #27328
by Evi
Replied by Evi on topic Pirjo
Esimene kuulmine, et selline piirang on olemas. Ehk oleks kõige õigem täpset viidet seadusele küsida sellelt, kes niisugust asja väitis, meie teised tahaks ka teada, et millel see põhineb.
- hiir
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 month ago #27329
by hiir
Replied by hiir on topic Pirjo
Minu teada sellist seadust küll ei eksisteeri, mis keelaks samal tööandjal töötajaga mitut lepingut sõlmimast. Kui näiteks töötaja saab mingiks perioodiks täiendavaid tööülesandeid, mis oma olemuselt eeldavad töövõtulepingut, siis ma ei näe siin mingit vastuolu.
- Erika
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 month ago #27351
by Erika
Replied by Erika on topic Pirjo
Vastuolu võib tekkida tööajas. Sest kui töötaja on töölepinguga võetud tööle täistööajaga, siis eeldab "lisa"tööleping - olgu see siis sama töötaandja või mõne teise juures ületunnitööd.
- Erika
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 month ago #27352
by Erika
Replied by Erika on topic Pirjo
Vastuolu võib tekkida tööajas. Sest kui töötaja on töölepinguga võetud tööle täistööajaga, siis eeldab "lisa"tööleping - olgu see siis sama töötaandja või mõne teise juures ületunnitööd.
- kil
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 month ago #27355
by kil
Replied by kil on topic Pirjo
jutt oli ju töölepingu ja töövõtulepingu üheaegsest kasutamisest. töövõtulepingu puhul teeb isik (mitte töötaja!) tööd omal äranägemisel (sh enda poolt valitud ajal) ning mingist ületunnitööst ei saa juttugi olla.