töölepinguta töötamine
- Maire
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 week ago #27604
by Maire
töölepinguta töötamine was created by Maire
Olen töötanud töölepinguta juba 3 kuud. Tööandja muudkui lubab et küll saad selle, küll saaad. Siiamaani ootan. Väidab et olen tööl ametlikult. Kas ikka olen?
Ja nüüd andsin töölt lahkumise avalduse sisse. Kui kaua nad võivad midn kinni hoida tööl, kui olen ilma lepinguta? Ja kas see on üldse seadususlik töölepingut mitte teha?
Ja nüüd andsin töölt lahkumise avalduse sisse. Kui kaua nad võivad midn kinni hoida tööl, kui olen ilma lepinguta? Ja kas see on üldse seadususlik töölepingut mitte teha?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- jänes
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 week ago #27672
by jänes
Replied by jänes on topic töölepinguta töötamine
Kui sul töölepingut ei ole, siis võid päevapealt minema jalutada. Sind ja seda firmat ei seo ju miski.
- merle
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 week ago #27676
by merle
Replied by merle on topic töölepinguta töötamine
kas sa, Maire, oled korralikult oma kokkulepitud palgad tehtud töö eest kätte saanud? Mina näiteks ei soovitaks midagi niisama minema jalutada. Siis ei maksa firma sulle sentigi lõpparvet.
- merle
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 1 week ago #27677
by merle
Replied by merle on topic töölepinguta töötamine
teine asi veel. Kas sul on olemas ravikindlustus? Kas firma maksab sinu eest seadusega ettenähtud makse? Isegi, kui lahkud töölt lepinguta kuid sinu eest oma maksud makstud, on sul veel kaks kuud kehtiv ravikindlustus. Seda kõike peaksid firmajuhilt küsima, kui ta väidab, et töölolek on seaduslik. Paberid peavad ikkagi korras olema, tööleping kõigepealt. See on ju kõige, töötamise, palga ja maksude maksmise alus.
- wici
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 5 days ago #27694
by wici
Replied by wici on topic töölepinguta töötamine
Merle, Sa võid pöörduda ise Haigekassasse ja küsida, kas tööandja on Sinule ravikindlustuse teinud, võid ka Maksuametist küsida, kas tööandja on Sind MA deklareerinud. 3 kuu jooksul pidi see juba juhtuma,st. kui tulid veeb.tööle, said esimese palga märtsis kätte pidi 10.04. ja 10.05. Sinu nimi MA esitatavas deklaratsioonis kajastuma, kui ei, siis oled "mustal" palgal. Selle teadmisega võid oma tööandja närve "kõditada", et oled MA kontrollinud oma tegelikut eksistentsi firmas.
- wici
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 5 days ago #27695
by wici
Replied by wici on topic töölepinguta töötamine
Palun vabandust sõnum oli Mairele, mitte Merlrlr
- täiskasvanu
- Topic Author
- Visitor
-
19 years 3 days ago #27739
by täiskasvanu
Replied by täiskasvanu on topic töölepinguta töötamine
kui sind on tööle lubatud, tähendab see faktiliselt töölepingu sõlmimist. Selle kirjalik vormistamine on ettvõtte rida. Ja kui tööleping on vaid kirjalikult sõlmimata ja kõik muu eksisteerib (haigekassa jm), siis on sinu lahtisaamine ikka TLS järgi - etteteatamisega 1 kuu. Tööandja saab sind kinni hoida kui kokkulepet lühemale ajale ei saavuta.