huviline

• töölt lahkumine
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
18 years 9 months ago #28464 by töölt lahkumine
huviline was created by töölt lahkumine
Esitasin 30-päevase ette teatamisajah´ga lahkumisavalduse. Nüüd on 30 päevast saanud 40 päeva, aga käin ikka endiselt töölt. Kas mul on õigus nõuda töösuhte lõpetamist. Kas antud situatsiooi võib vaadelda tööraamatu kinihoidmisena, hoolimata sellest, et käin tööl endiselt tööl (kuigi avalduse järgi oleks pidanud lahkuma 10 päeva tagasi).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• imelik
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
18 years 9 months ago #28470 by imelik
Replied by imelik on topic huviline
TLS §83. Etteteatamistähtaja möödumise tagajärjed

(1) Etteteatamistähtaja möödumisel võib töötaja lahkuda töölt ning tööandja on kohustatud andma talle tööraamatu ja lõpparve, välja arvatud § 80 2.lõikes ettenähtud juhtudel.

(3) Töösuhete jätkumisel pärast etteteatamistähtaja möödumist ei või pooled varem esitatud avalduse alusel töölepingut ühepoolselt lõpetada.

Nii, et kuna 10 päeva tagasi sa ei lahkunud siis on see kuupäev sinu jaoks kasutu, et nõuda tööraamatu kinni hoidmist.

Mis põhjusel ei lõpetatud töölepingut? kui küsida tohib.

• teemaalgataja
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
18 years 9 months ago #28478 by teemaalgataja
Replied by teemaalgataja on topic huviline
Tööandaja mugavusest ja minu vastutulelikkusest. Jäi suuline kokkulepe, et näitan uuele inimesele oma töid ja tegemisi. Aga nüüd on mul tõesti vaja minna.

• .
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
18 years 9 months ago #28485 by .
Replied by . on topic huviline
Kui tööandja sind nüüd enam nõus töölt vabastama pole, siis pead uuesti avalduse andma. Oleks ikkagi pidanud lepingu õigel ajal lõpetada laskma, ja siis kasvõi tähtajalise või töövõtulepingu tegema.