Töövõimetuspension
- Kädi
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 6 months ago #34977
by Kädi
Töövõimetuspension was created by Kädi
Mulle on määratud töövõimetus 60% ja siit küsimused: kas võin töötada nn. täiskohaga, kas minu tööaeg võib olla päevas 8 tundi? Probleem selles, et ülemuse väitel tohin töötada vaid 6 tundi päevas! Kuna saan oma töötempot ise reguleerida ,siis töötan 8 tundi päevas, kuid ülemus maksab ainult 6 tunni eest! 60% määramisel ei fikseeritud dokumentides minu tööaja pikkust. Palun selgitage ja näidake ära ka seadused ,mis seda reguleerivad, et saaksin ülemusega väidelda.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 6 months ago #34981
by imelik
Replied by imelik on topic Töövõimetuspension
% ei määra tööaja pikkust.
Kui töölepingus teil kokkulepitud täistööajas töötamine siis nii ongi.
Kui töölepingus teil kokkulepitud täistööajas töötamine siis nii ongi.
- Anna
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 6 months ago #35194
by Anna
Replied by Anna on topic Töövõimetuspension
Töövõimetus tähendab sinu tööandjale, et sinu puhkus on sellest hetkest 35 päeva, mitte 28 nagu varem + 3päeva laste pealt(kui sul neid on).Alus PUHKUSESEADUS § 9. Põhipuhkus 2) Pikendatud põhipuhkust antakse:
2) isikutele, kellele on määratud töövõimetuspension või rahvapension töövõimetuse alusel vastavalt riikliku pensionikindlustuse seadusele (RT I 1998, 64/65, 1009; 2001, 9, 42), 35 kalendripäeva;
Kuid tööaeg on kokkuleppeline. Võid töötada nii 8 tundi, kui ka vähem. Kui sa siiski töötad 8 tundi, siis tuleb ka maksta 8 tunni eest.
2) isikutele, kellele on määratud töövõimetuspension või rahvapension töövõimetuse alusel vastavalt riikliku pensionikindlustuse seadusele (RT I 1998, 64/65, 1009; 2001, 9, 42), 35 kalendripäeva;
Kuid tööaeg on kokkuleppeline. Võid töötada nii 8 tundi, kui ka vähem. Kui sa siiski töötad 8 tundi, siis tuleb ka maksta 8 tunni eest.
- h
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 6 months ago #35196
by h
Replied by h on topic Töövõimetuspension
Tööandja ei peagi teadma,kui inimene on invaliid- puudub teatamise kohustus. Sel juhul saab puhkust ainult 28 kp.