PuhkuseTOETUS

• Katrin
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36422 by Katrin
PuhkuseTOETUS was created by Katrin
Tere,

Kui lisaks puhkusetasule on määaratud ka puhkusetoetus palga ulatuses, siis kuidas seda viimast arvestatakse? Kas nt viimase kuue kuu keskmise palga alusel või viimase/eelnenud kuu astmepalga alusel?
Kuna aastavahetusega palk tõusis ja nüüd puhkus ka veebruaris, siis mõtlengi kuidas mõistlikum on, kas võtta veebruaris puhkusetoetus välja või võtta see aasta teises pooles välja, teise puhkuseosaga...Sestap tahangi teada, kas nüüd veebruaris välja võttes kaotaksin arvestades aastavahetusega tõusnud palka...

Aitäh teile,

Kati

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• imelik
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36428 by imelik
Replied by imelik on topic PuhkuseTOETUS
ATS § 46. Puhkusetoetus

(1) Teenistujale võib maksta põhipuhkusega seoses puhkusetoetust kuni ühe kuu ametipalga ulatuses. Puhkusetoetuse maksmise korral tuleb puhkusetoetust maksta kõikidele teenistujatele võrdsetel alustel.

(11) Puhkuse üleviimisel järgmisele tööaastale makstakse puhkusetoetust ka eelmise tööaasta eest.

(2) Kui puhkus antakse osadena, siis makstakse kogu puhkusetoetus välja puhkuse esimese osa kasutamisel.

(3) Distsiplinaarkaristuse kehtivuse ajal puhkusetoetust ei maksta.

(4) Puhkusetoetus makstakse välja teenistuja valikul kas koos puhkusetasuga või esimesel palgapäeval pärast puhkuselt naasmist.

• Sirje
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36431 by Sirje
Replied by Sirje on topic PuhkuseTOETUS
Puhkusetoetust võib maksta ka töölepingu alusel töötavale töötajale, aga eks see peab olema siis reguleeritud kas palgajuhendiga, kollektiivlepinguga või muu dokumendiga.

• Kati
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36432 by Kati
Replied by Kati on topic PuhkuseTOETUS
Aga arvestuse alusest midagi keegi ei oska öelda? Mis moodustab puhkusetoetuse konkreetse suuruse (aastavahetusega palk tõusis ja veebruaris juba puhkus)?

Aitäh,

Kati

• imelik
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36433 by imelik
Sa lugeda ei oska jah?

• Kati
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36435 by Kati
Replied by Kati on topic PuhkuseTOETUS
Kle Imelik, olen tänulik hea tahte ja abi eest, kuid üleolevat tooni ei ole ma ära teeninud!!!!
Mulle makstaksegi kuupalga ulatuses seda p.toetust. Küsimus selles, et minu palk oli veel dets hoopis erinev kui on nüüd puhkusele minnes veebruaris (aastavahetusega palk tõusis). Kokkuleppel tööandjaga on alati võimalik taodelda ka puhkusetoetuse välja maksmist teise puhkuseosa kasutamisel ehk siis minu puhul juunis 2008.
See, et makstakse kuupalga ulatuses on mulle teada - küsimus selles millist kuupalka silmas peetakse (ehk mille alusel kuupalk moodustub - kas viimase kuue kuu keskmine või viimane astmepalk...Vahe on suur). Palun lugege kaasust ja ärge käituge nii üleolevalt!!!
Väga pettunud.

Kati

• imelik
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36436 by imelik
Krt. küll, kõik te siin ainult küsite ja kui imelik midagi küsib on katastroof lahti - paha, ülbe, õiel, muidu imelik.

Jõudu, teile kõigile!!!

• molly
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36437 by molly
Replied by molly on topic PuhkuseTOETUS
imelik vastas ju sulle väga selgelt,loe veel tema vastust.kuupalk ei moodustu millegi alusel kui oled kuupalgaline.kuupalk on sinu tl kokkulepitud kuupalk. ja seda kuidas sinu asutuses seda puhkusetoetust (missugust kuupalka) sulle makstakse küsi oma tööandja käest,iga asutus ju võib seda teha isemoodi

• verts
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36442 by verts
Replied by verts on topic PuhkuseTOETUS
Minu arust peaks ka tööandja selgitama kirjalikult (puhkusetoetuse maksmise kord näiteks) sulle kõik arvestuse alused ja see peaks olema sulle kenasti selge enne kui sa sellele alla kirjutad :-)