puhkuseraha ja töölt lahkumine

• galina
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36673 by galina
puhkuseraha ja töölt lahkumine was created by galina
mul oli katseaeg 31.01.08 läbi. Puhkusegraafik on 2008. aastaks juba koostatud. Soovin küsida, kui lõpetame tööandjaga lepingu 01.03 ehk 5 kuud peale lepingu sõlmimist, kas tööandja peab mulle maskma puhkuseraha kasutamata puhkuse eest? Ja mis suuruses? Infoks, et kasvatan alla 3-aastast last.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• Sirje
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36675 by Sirje
Replied by Sirje on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
Teatad tööandjale kirjalikult vähemalt 5 kal.päeva ette.
Töölt vabastamise kuupäev on ühtlasi viimane tööpäev.Ilmselt mõtlesid 29.veebruari.
Loomulikult peab tööandja Sulle välja maksma kasutamata puhkuse eest kompensatsiooni 11,7 kal. päeva eest ( 28 kal.päevase puhkuse korral iga töötatud kuu eest 2,3 kal. päeva).

• galina
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36677 by galina
Replied by galina on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
suured tänud kiire vastuse eest! kas see on puhkuseseaduse alusel?

Samuti soovin küsida, kas mul on õigus võtta 28 kalendripäeva puhkust enne töölt lahtumist?

• galina
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36678 by galina
Replied by galina on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
..ning samuti mulle tundub, et mul on õigus kasutada ka 6 kalendripäeva täiendavat lapsepuhkust...kuna mul on alla 3aastane laps.
Mind huvitab, kas võin saada kompensatsiooni või üldse minna kuueks päevaks puhkusele...

• Sirje
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36680 by Sirje
Replied by Sirje on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
Puhkuseseaduse alusel on Sul tõesti õigus minna puhkusele Sulle sobival ajal, kuid siis puhkad Sa ette ja tööandja nõuab ette saadud summa Sinult töölt lahkumisel tagasi. Kui plaanid tõesti puhata, siis 12 kal. päeva põhipuhkust ja lisaks 5 kuu eest lapsepuhkust s.o. 3 kal. päeva lapsepuhkust.

• eija
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36683 by eija
Replied by eija on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
Täiendava lapsepuhkuse 6 tööpäeva võib välja võtta täies ulatuses, seda ei ole õigus tööandjal lepingu lõppedes tagasi küsida. Lihtsalt sellel kalendriaastal on lapsepuhkus kasutatud.

• tahaks teada
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36692 by tahaks teada
Replied by tahaks teada on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
lõpetasin eelmisel aastal töölepingu (§82), lõpparve kätte saamata, kasutamata ka need 6 lisapäeva, ega neid vist sellesse aastasse edasi ei tõsteta? või kas ma peaksin nende 6-e päeva eest saamatajäänud tasu ka välja nõudma koos selle saamatajäänud lõpparvega?

• eija
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36694 by eija
Replied by eija on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
Kui sa neid päevi ei kasutanud, siis ei pea tööandja neid sulle hüvitama.
Kui sa puhkasid, kuid tööandja sulle nende eest tasu ei ole maksnud, siis on õigus nõuda koos muude saamata summadega.

• tahaks teada
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36699 by tahaks teada
Replied by tahaks teada on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
kirjutasin ju, et lõpetasin töölepingu. lõpparvega makstakse välja ka puhkusekompensatsioon normaalsetes asutustes. kas need 6 lastepäeva ei kuulu nagu kompensatsiooni hulka või nii(seda tean, et nende päevade eest saadav summa on väga väike)? jääb mulje, et kusagile tööle minnes kasuta kohe ära need päevad, sest hiljem, on siis vaja või ei, ei pruugi nende kasutamine võimalikuks osutuda. et neid eelmise aasta päevi sel aastal pole enam võimalik välja võtta??

• .
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 years 3 months ago #36700 by .
Replied by . on topic puhkuseraha ja töölt lahkumine
Lapsepäevad ei kuulu kompensatsiooni hulka jah. Tasu saab nende eest ainult sel juhul, kui need ära kasutada. Kui on kasutamata, siis kompensatsiooni nende eest ei saa. Ja ära kasutada tuleb need tõesti aasta jooksul, tagantjärele enam ei saa.