tööle sõit
- siim
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37337
by siim
tööle sõit was created by siim
Küsimus selline et kas tööandja on kohustatud mulle tööle sõidu tunndide eest maksma kui ma sõidan nt tallinnast viljandisse ja sealt õhtul tagasi.Palka saan tükitöö pealt. Ja kas on mul õigus saada lähetus tasu
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37338
by imelik
Replied by imelik on topic tööle sõit
Alustame sellest mis on töölepingus töö tegemise koht või piirkond?
- siim
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37364
by siim
Replied by siim on topic tööle sõit
töö tegemise piirkond on tallinn
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37368
by imelik
Kui töölepingus töö tegemise piirkond Tallinn ja tööandja saadab sind Viljandisse siis on tegemist puhtalt töölähetusega. Lähetusse sõit ja tagasi kuulub tööaja sisse ja kulud tuleb tööandjal hüvitada ja päevarahagi 50-80 kr. maksta.
- siim
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37569
by siim
Replied by siim on topic tööle sõit
kas mul on ka õigus väliskomandeeringust keelduda kui mul on kodus väike laps
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37570
by imelik
Ei, kui sa pole naine.
TLS §51. Töölähetus
(1) Tööandjal on õigus lähetada töötaja tööülesannete täitmiseks väljapoole töölepinguga määratud töö tegemise asukohta mitte kauemaks kui 30 järjestikuseks kalendripäevaks ja töötaja on kohustatud minema niisugusesse töölähetusse. Poolte kokkuleppel võib töölähetus kesta ka kauem.
(2) Töölähetusse ei ole lubatud saata rasedat ja alaealist. Naist, kes kasvatab lapsinvaliidi või alla kolme aastast last, võib saata töölähetusse tema nõusolekul.
(3) Tööandja on kohustatud maksma töötajale töölähetuse aja eest päevaraha, korteriraha ja sõiduraha.
(4) Käesoleva paragrahvi 3. lõikes mainitud kompensatsioonide suuruse, maksmise tingimused ja korra kehtestab vabariigi valitsus.
TLS §51. Töölähetus
(1) Tööandjal on õigus lähetada töötaja tööülesannete täitmiseks väljapoole töölepinguga määratud töö tegemise asukohta mitte kauemaks kui 30 järjestikuseks kalendripäevaks ja töötaja on kohustatud minema niisugusesse töölähetusse. Poolte kokkuleppel võib töölähetus kesta ka kauem.
(2) Töölähetusse ei ole lubatud saata rasedat ja alaealist. Naist, kes kasvatab lapsinvaliidi või alla kolme aastast last, võib saata töölähetusse tema nõusolekul.
(3) Tööandja on kohustatud maksma töötajale töölähetuse aja eest päevaraha, korteriraha ja sõiduraha.
(4) Käesoleva paragrahvi 3. lõikes mainitud kompensatsioonide suuruse, maksmise tingimused ja korra kehtestab vabariigi valitsus.