Emapalk ja töötamine teises riigis.
- kaz
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37392
by kaz
Emapalk ja töötamine teises riigis. was created by kaz
Kui ma saan ema palka ja tahan tööle minna, siis juhul kui ma teenin rohkem kui mingi teatud summa, vähendatakse mu emapalka.
Aga kui ma kolin Soome, ja töötan Soomes ning tõenäoliselt saan 10 korda suuremat palka kui see summa, mille ületamise puhul vähendatakse mu emapalka. Kas sel juhul vähendatakse mu emapalka kui ma töötan Soomes, sest maksud ja tulu lähevad ju Soome ja Eesti riiki see ju tegelikult ei puuduta?
Aga kui ma kolin Soome, ja töötan Soomes ning tõenäoliselt saan 10 korda suuremat palka kui see summa, mille ületamise puhul vähendatakse mu emapalka. Kas sel juhul vähendatakse mu emapalka kui ma töötan Soomes, sest maksud ja tulu lähevad ju Soome ja Eesti riiki see ju tegelikult ei puuduta?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37409
by imelik
Replied by imelik on topic Emapalk ja töötamine teises riigis.
Vanemahüvitise maksmise eesmärgiks ei ole isiku sissetulekute suurendamine, vaid eelmise aasta keskmise sissetuleku säilitamine. Kui hüvitise saajal tekivad muud sissetulekud (sealhulgas sissetulekud teisest EMP lepinguriigist või veitsi Konföderatsioonist), siis võetakse need hüvitise maksmisel arvesse.
EMP - Euroopa Majanduspiirkond
EMP - Euroopa Majanduspiirkond
Please Log in or Create an account to join the conversation.