puhkuserahade väljamaksmine tööandaja poolt
- Greete
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37394
by Greete
puhkuserahade väljamaksmine tööandaja poolt was created by Greete
tegin tööandjale avalduse puhkusele minekuks. ta oli sellega nõus. puhkus pidi hakkama esmaspäevast aga mingi osa puhkuserahadest sain alles 2 nädalat hiljem. siiamaani ei ole ta ikkagi kõiki rahasid välja maksnud. nüüd olen ka juba tööle tagasi läinud. kuigi tegin avalduse puhata nädal, olin ma kodus 2 nädalat.
kuidas nüüd sellega on. millised õigused on minul ja millised õigused tööandanjal mulle palga makmisel sel kuul. ta väidab,et ta ei pea mulle maksma kogu palka, kuna ma omavoliliselt kodus olin. aga minu teada on nii, et kui puhkusrahasid ei ole õigeks ajaks üle kantud, siis läheb puhkus edasi nii pikalt, kui rahad on laekunud.
kuidas nüüd sellega on. millised õigused on minul ja millised õigused tööandanjal mulle palga makmisel sel kuul. ta väidab,et ta ei pea mulle maksma kogu palka, kuna ma omavoliliselt kodus olin. aga minu teada on nii, et kui puhkusrahasid ei ole õigeks ajaks üle kantud, siis läheb puhkus edasi nii pikalt, kui rahad on laekunud.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37400
by imelik
Replied by imelik on topic puhkuserahade väljamaksmine tööandaja poolt
No iseenesest ei lähe ikka midagi edasi... Kui kirjaliku avaldust/nõuet ei esitanud puhkuse pikendamiseks puhkusetasu maksmisega viivitatud aja võrra siis on tegemist tööluusiga.
- Greete
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37401
by Greete
Replied by Greete on topic puhkuserahade väljamaksmine tööandaja poolt
aga ma ei ole kuskil välja lugenud,et ma pean veel minema uut avaldust kirjutama,et puhkus edasi läheks. ma helistasin talle ja ütlesin,et kuna puhkuserahasid ei ole tulnud ja puhkus läbi, siis puhkan edasi.
täitsa kummaline ikka..kus see siis on, et veel peab avaldust kirjtama minema..
täitsa kummaline ikka..kus see siis on, et veel peab avaldust kirjtama minema..
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37402
by imelik
§24. Puhkusetasu maksmine
(1) Puhkusetasu makstakse täies ulatuses hiljemalt eelviimasel tööpäeval enne puhkuse algust.
(2) Töötaja, kellele ei makstud puhkusetasu käesoleva paragrahvi lõigetes 1 või 3 ettenähtud ajal, võib nõuda puhkuse pikendamist puhkusetasu maksmisega viivitatud aja võrra.
Ja nõudeid esitatakse kirjalikult ja veel õigem kui kahes eksemplaris, endaomale peale kättesaamise kinnitus koos kuupäevaga.
(1) Puhkusetasu makstakse täies ulatuses hiljemalt eelviimasel tööpäeval enne puhkuse algust.
(2) Töötaja, kellele ei makstud puhkusetasu käesoleva paragrahvi lõigetes 1 või 3 ettenähtud ajal, võib nõuda puhkuse pikendamist puhkusetasu maksmisega viivitatud aja võrra.
Ja nõudeid esitatakse kirjalikult ja veel õigem kui kahes eksemplaris, endaomale peale kättesaamise kinnitus koos kuupäevaga.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37403
by imelik
- Greete
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37405
by Greete
Replied by Greete on topic puhkuserahade väljamaksmine tööandaja poolt
Aitäh. On ikka need seadused küll. Oleks pidanud ennem asja põhjalikumalt uurima. Eks nüüd olen siis rahast ilma ja tööandjal rõõmu päevad.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
17 years 1 month ago #37407
by imelik
Kirjuta saadud "kahju" enda koolirahaks ja ole õnnelik, et tööandja sind lahti ei lasknud.
Ja pole neil seadustel midagi viga(loogiline on, et kirjalikult käib ametlik asjaajamine, suulised jutud ja kokkulepped tuleb inimestel lihtsalt unustada ja ei teki ka probleeme.
Ja pole neil seadustel midagi viga(loogiline on, et kirjalikult käib ametlik asjaajamine, suulised jutud ja kokkulepped tuleb inimestel lihtsalt unustada ja ei teki ka probleeme.