tööandja süül kodus

• töötaja
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
16 years 11 months ago #38120 by töötaja
tööandja süül kodus was created by töötaja
...olen tööandja süül kodus olnud juba 4 kuud...räägib et tööd pole ja maksab ainult miinimumpalka(olen lapsega ka sinisel lehel olnud vahepeal ja selle võrra saan miinimumi ka vähem)...kas mul on tagant järgi ka mingi õigus nõuda saamata jäänud töötasu mingi keskmise arvestuse järgi või nii ongi õige?aitäh kes annab asjalikku nõu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• imelik
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
16 years 11 months ago #38122 by imelik
Replied by imelik on topic tööandja süül kodus
Ei tohi kodus istuda, peab käima kohal ja nõudma tööd ka kirjalikult siis saab ka töölepingus kokkulepitud palka nõuda. Ole õnnelik, et miinimumi said kodus puhkamise eest, mingit keskmist ei pea saama.

• Õnnetu
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
16 years 11 months ago #38168 by Õnnetu
Replied by Õnnetu on topic tööandja süül kodus
Mul peaaegu sama lugu....olen kuupalgaline laopidaja...kuna tööd ei ole, siis ülemus käseb mul tema teises firmas ruume koristada, muru trimmerdada kolmel erineval territooriumil ja kõike muud mis pole kuidagi seotud minu töölepinguga. Saan alla miinimumi, kuna töö puudumisel saadetakse koju....seaduse järgi peab tööandja ju maksma keskmise kuupalga kui töötajast pole tingitud seisak...aga meie ühiskonnas see reegel ei kehti...ori oled igatpidi(eriti meie-naised) erafirmas. Asjalikku nõu polegi, sest selle määrab rahakott.

• verts
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
16 years 11 months ago #38172 by verts
Replied by verts on topic tööandja süül kodus
Kaitse ennast - loe läbi töölepinguseadus ja ära lase endale pähe istuda. Oleksid pidanud kohe lõpetama töölepingu tööandjapoolse töölepingutingimuste rikkumise tõttu, saanud kahe kuu palga pluss lõpparve ja kui tööandja vabatahtlikult ei ole nõus, siis tööinspektsioon abiks, selleks nad ju olemas on ja palka saavad.

• kert vertsile
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
16 years 11 months ago #38351 by kert vertsile
Replied by kert vertsile on topic tööandja süül kodus
kui tööandjal pole raha sulle maksta ja ta on seega lepingut rikkunud,võid pöörduda tõesti tööinspektsiooni poole aga paraku on ka nende käsi lühike.kui tööandja eirab tähitud kirju st.ei võta neid vastu,oledki plindris ja ei aita see TI kah mitte.olen ise praegu sellises olekus.tööandja ei ilmu TI-ni ja ei võta vastu täh.kirju ning ei jäägi muud üle kui anda asi kohtusse või teha avaldus pankroti algatamiseks.