suundpuhkus
- Volli
- Topic Author
- Visitor
-
16 years 3 months ago #41169
by Volli
suundpuhkus was created by Volli
ja veel küsimus, kui olen suundpuhkusel kas haigusleht makstakse välja?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
16 years 3 months ago #41172
by imelik
Replied by imelik on topic suundpuhkus
Ei, osaliselt tasustatava puhkuse ajal haigestumine ei anna õigust haigusrahale.
- Ma
- Topic Author
- Visitor
-
16 years 3 months ago #41187
by Ma
Replied by Ma on topic suundpuhkus
Tere. Imelik, ole hea ja selgita, kui ma ikkagi edastasin haiguslehe haigekassale ja vähendasin nn. OTP tasustatavate päevade arvu. Kas on viidet seadusele ja kas ma eksisin? Tänan ette.
- imelik
- Topic Author
- Visitor
-
16 years 3 months ago #41189
by imelik
Replied by imelik on topic suundpuhkus
RaKS
§ 50. Ajutise töövõimetuse hüvitise mõiste ja liigid
(1) Ajutise töövõimetuse hüvitis on rahaline kompensatsioon, mida haigekassa maksab töövõimetuslehe alusel kindlustatud isikule, kellel jääb töö- või teenistuskohustustest või majandus- või kutsetegevusest ajutise vabastuse tõttu saamata isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatav tulu.
§60 (4) Kindlustatud isikul ei ole õigust saada ajutise töövõimetuse hüvitist juhul, kui ajutine töövõimetus algab hetkel, millal kindlustatud isik on:
4) osaliselt tasustataval puhkusel;
(5) Käesoleva paragrahvi lõikes 4 loetletud juhtudel tekib kindlustatud isikul õigus saada hüvitist alates päevast, millal ta asub või on kohustatud asuma täitma töö- või teenistuskohustusi.
Kui haigusleht algab enne otp algust siis tuleks otp alguseaeg ringi mängida(alati pole see aga võimalik) siis saab ka haigushüvitist täies ulatuses ja otp tasu ei saa selle aja eest ja märget hl teha pole vaja.
Kui haigusleht algab ja lõppeb otp ajal siis tuleb hl ka vastav märge teha ja haigushüvitist ei saa saab ainult otp tasu.
Põhimõte selles, et otp aeg ei jää isikult töötasu saamata, et haigushüvitisele õigus tekiks.
§ 50. Ajutise töövõimetuse hüvitise mõiste ja liigid
(1) Ajutise töövõimetuse hüvitis on rahaline kompensatsioon, mida haigekassa maksab töövõimetuslehe alusel kindlustatud isikule, kellel jääb töö- või teenistuskohustustest või majandus- või kutsetegevusest ajutise vabastuse tõttu saamata isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatav tulu.
§60 (4) Kindlustatud isikul ei ole õigust saada ajutise töövõimetuse hüvitist juhul, kui ajutine töövõimetus algab hetkel, millal kindlustatud isik on:
4) osaliselt tasustataval puhkusel;
(5) Käesoleva paragrahvi lõikes 4 loetletud juhtudel tekib kindlustatud isikul õigus saada hüvitist alates päevast, millal ta asub või on kohustatud asuma täitma töö- või teenistuskohustusi.
Kui haigusleht algab enne otp algust siis tuleks otp alguseaeg ringi mängida(alati pole see aga võimalik) siis saab ka haigushüvitist täies ulatuses ja otp tasu ei saa selle aja eest ja märget hl teha pole vaja.
Kui haigusleht algab ja lõppeb otp ajal siis tuleb hl ka vastav märge teha ja haigushüvitist ei saa saab ainult otp tasu.
Põhimõte selles, et otp aeg ei jää isikult töötasu saamata, et haigushüvitisele õigus tekiks.
- Ma
- Topic Author
- Visitor
-
16 years 3 months ago #41193
by Ma
Replied by Ma on topic suundpuhkus
Suured tänud.