puhkusetasu mitteväljamaksmine
- töötaja
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 9 months ago #20856
by töötaja
puhkusetasu mitteväljamaksmine was created by töötaja
Tere.
Sain töölt 2 nädalat puhkust ehk siis 15 kalendripäeva. Tööandja aga keeldub mulle puhkuse rahasid välja maksmast, kuna ma pole talle puhkuse avaldust kirjutanud. Mida teha? Kas tal on õigus seda nõuda?
Sain töölt 2 nädalat puhkust ehk siis 15 kalendripäeva. Tööandja aga keeldub mulle puhkuse rahasid välja maksmast, kuna ma pole talle puhkuse avaldust kirjutanud. Mida teha? Kas tal on õigus seda nõuda?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- vastaja
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 9 months ago #20857
by vastaja
Replied by vastaja on topic puhkusetasu mitteväljamaksmine
Kas Sul on töö juures jaanuaris koostatud ja töötajatele tutvustatud puhkusegraafik? Kui on, milleks siis eraldi veel avaldus? Kui aga graafikut ei ole, oleks tulnud kirjutada kirjalik avaldus puhkusele jäämiseks. Üldiselt tundub, et targem annab järele. Kirjuta siis see avaldus, kui seda nõutakse, raske see ei ole ja tükki küljest ei võta.
- töötaja
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 9 months ago #20858
by töötaja
Replied by töötaja on topic puhkusetasu mitteväljamaksmine
Kas tõesti tähendab avalduse mittekirjutamine seda, et tööandjal on õigus puhkuserahasid mitte maksta?
- kata
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 9 months ago #20860
by kata
Replied by kata on topic puhkusetasu mitteväljamaksmine
Miks sa siis arvad, et sul üldse puhkus on? Kõigepealt ikka avaldus (kui graafikut ei ole)ja siis puhkuseraha hiljemalt eelviimasel tööpäeval enne puhkust.
Mis on selle põhjuseks, et sa avaldust ei kirjuta?
Mis on selle põhjuseks, et sa avaldust ei kirjuta?
- töötaja
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 9 months ago #20862
by töötaja
Replied by töötaja on topic puhkusetasu mitteväljamaksmine
Leppisin kokku suusõnaliselt tööandjaga, et mul on puhkus sellest ajas selleni. Ka oli jutt puhkuserahadest. Avalduse lihtsalt unustasin suures töötuhinas.
- Aldo
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 9 months ago #20863
by Aldo
Replied by Aldo on topic puhkusetasu mitteväljamaksmine
Mnjaaa.
Vaata kallis "töötaja". Et tööandja saaks sulle puhkuseraha maksta on vaja töötaja avaldust ehk teisisõnu on vaja alust raha maksmiseks. Et tööle asuda, on vaja töölesoovija avaldust vastavale töökkohale asumiseks. Tundub ju loogiline eks. Seega, kirjuta see avaldus. Ning jah, ta ei pea sind puhkusele laskma ja ta ei pea ka raha maksma, kui sa keeldud avalduse kirjutamisest.
Minu arvamus on selline, et kui teil tekib juba selliselt tühiselt pinnalt vaidlusi, siis järelikult ei ole sinu ja tööandja vahelised suhted vist kõige paremad. Soovitan sul enda suhtumise muutmist või töölt lahkumist.
Vaata kallis "töötaja". Et tööandja saaks sulle puhkuseraha maksta on vaja töötaja avaldust ehk teisisõnu on vaja alust raha maksmiseks. Et tööle asuda, on vaja töölesoovija avaldust vastavale töökkohale asumiseks. Tundub ju loogiline eks. Seega, kirjuta see avaldus. Ning jah, ta ei pea sind puhkusele laskma ja ta ei pea ka raha maksma, kui sa keeldud avalduse kirjutamisest.
Minu arvamus on selline, et kui teil tekib juba selliselt tühiselt pinnalt vaidlusi, siis järelikult ei ole sinu ja tööandja vahelised suhted vist kõige paremad. Soovitan sul enda suhtumise muutmist või töölt lahkumist.
- sarnases olukorras
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 9 months ago #20864
by sarnases olukorras
Replied by sarnases olukorras on topic puhkusetasu mitteväljamaksmine
Olin umbes samas olukorras, kus ei saanud puhkuseraha. Kirjutasin avalduse, puhkuse sain, puhkuseraha mitte. See maksti välja järgmisel palgapäeval. Nii et kõik ei ole ju veel kadunud...
- Vello
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 8 months ago #20967
by Vello
Replied by Vello on topic puhkusetasu mitteväljamaksmine
Aga mul selline lugu, avalduse tegi (kolleeg) ja andis ära, aga ülemus oli ise paar nädalat ära. Aeg oli käes ja kolleeg läkski puhkusele ilma mingi rahata, nüüd võeti see nädal tal lihtsalt töötasust maha, ma ise mõtlen, et kui talle nüüd öeldakse, et pole avaldust andnud, siis on ju he, et veel ei vallandatud?