töötamine töövälisel ajal
- kati
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 8 months ago #21020
by kati
töötamine töövälisel ajal was created by kati
Kuidas tuleb tasuda töötamist töövälisel ajal? Töötaja peab korra nädalas õhtuti paar tundi tööd tegema tavatööajale lisaks. Töölepingus on kirjas põhipalk ja et ületunnitöö tasustatakse EV seadusest tulenevalt.
Loen seadusest nii: Töö eest õhtusel ajal (kella 18-st kuni 22-ni) või öösel (kella 22-st kuni 6-ni) makstakse töötajale lisatasu või suurendatakse põhipalka vastavalt poolte kokkuleppele. Lisatasu iga töötunni eest õhtusel ajal ei tohi olla väiksem kui 10% ja öösel väiksem kui 20% töötaja tunnipalga määrast.
Ma ei saa aru kui tunnipalk oleks 30 EEK, siis õhtusel ajal kui teen tööd saan sellest vähemalt 10% või? Et siis 3 EEK tunnis???
Loen seadusest nii: Töö eest õhtusel ajal (kella 18-st kuni 22-ni) või öösel (kella 22-st kuni 6-ni) makstakse töötajale lisatasu või suurendatakse põhipalka vastavalt poolte kokkuleppele. Lisatasu iga töötunni eest õhtusel ajal ei tohi olla väiksem kui 10% ja öösel väiksem kui 20% töötaja tunnipalga määrast.
Ma ei saa aru kui tunnipalk oleks 30 EEK, siis õhtusel ajal kui teen tööd saan sellest vähemalt 10% või? Et siis 3 EEK tunnis???
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Liis
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 8 months ago #21021
by Liis
Replied by Liis on topic töötamine töövälisel ajal
Lisatasu ei või olla väiksem kui 3 kr tunnis sel juhul
- mari
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 8 months ago #21022
by mari
Replied by mari on topic töötamine töövälisel ajal
Ületunnitöö tasustatakse vähemalt 1,5 kordselt,s.t. 30*1,5=45 EE + lisatasu õhtuse ja öötöö eest.
- kati
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 8 months ago #21026
by kati
Replied by kati on topic töötamine töövälisel ajal
kKumb variant siis ei tea õige on.
Mina loen sellest seadusest välja et 3 eeku ongi kogu tunnitasu lisatöö eest.
Mina loen sellest seadusest välja et 3 eeku ongi kogu tunnitasu lisatöö eest.
- Virsi
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 8 months ago #21030
by Virsi
Replied by Virsi on topic töötamine töövälisel ajal
LISAtasu tähendab seda, et seda makstakse LISAKS tavalisele tunnitasule.
Ma saan aru nii, et kui sul see õhtune töötamine on lisaks ka ületunnitöö, siis peaks tulema õhtuse töötamise tunnitasuk kokku 30.- +50% 30st(ületunnitasu) + 10% 30st (lisatasu õhtuse aja eest) = 30+15+3 = 48.
Kogenumad, kas nii on õige?
Ma saan aru nii, et kui sul see õhtune töötamine on lisaks ka ületunnitöö, siis peaks tulema õhtuse töötamise tunnitasuk kokku 30.- +50% 30st(ületunnitasu) + 10% 30st (lisatasu õhtuse aja eest) = 30+15+3 = 48.
Kogenumad, kas nii on õige?
- molly
- Topic Author
- Visitor
-
20 years 8 months ago #21031
by molly
Replied by molly on topic töötamine töövälisel ajal
Katil ja Virsil õige